Защо правим този блог?

Списание © ФАР 2013 Ник Чалдъков

_____________________________________________________________________________

Защо правим този блог?

 

В съвременния свят, в който съществуват сайтове като imaging-resource.com и dpreview.com, е арогантно да се твърди, че можеш да кажеш нещо ново за някой фотоапарат. Ние нямаме подобни болни амбиции. Това е все едно да се опитваш да пееш след Майкъл Джексън или да искаш да го имитираш – и в двата случая ще станеш за посмешище.

Ние ясно осъзнаваме силата на глобализацията и интернет, затова ние ще предложим превюта (предварителни ревюта) и сравнителни ревюта на най-актуалните съвременни, предимно безогледални камери от една по-друга гледна точка – нашата. Не твърдим, че сме всеобхватни. По този начин се опитваме да не претрупваме читателя с излишна информация, която може да бъде намерена в други сайтове. Нашата цел е да насочим вниманието му към определени по-важни проблеми в анализа на фотоапаратите. Съществените за един фотоапарат неща са малко и ние ще се опитаме да Ви ги покажем, като ги отделим от многото излишни характеристики на съвременните фотоапарати. Претрупването с информация е един от проблемите на глобализацията. Тук ще се опитваме да Ви бъдем полезни.

Ние правим ревютата в реални снимачни условия, правим на кадъра до 3 дубъла и продължаваме… нищо не наместваме изкуствено, не ползваме триножник и ROU фаил и двете се използват само в специфични ситуации. (Само за снимките за резолюция теста “Окото на тигърът” са заснети със тиножник) За нас jpeg има достатъчно качество за да впечатлиш светът с изящен рисунък и стил ако си талант и майстор. Изхождаме от правилото че мегапикселите не правят фотографията а фотографа прави мегапикселите изпълнени със съдържание!

Целта ни е да проверим фотоапарата в реални смимачни условия и го проверяваме без грим! В нашите тестове ние не се стремим да направим снимки шедйоври. Ние правим тестови снимки, някой от който са шедйоври! Но всички те говорят за качествата на фотоапарата недвуслислено. Снимките който показваме са върхът на айсберга, нарицателни са за изводите до който стигаме от тестовете. В действителсност снимаме хиляди снимки преди да стигнем до тези изводи. Понякога нещата си личът от първата снимка…

Ние Ви предлагаме една достойна за уважение гледна точка, която е също толкова ценна, колкото и професионалните ревюта на imaging-resource. Ние няма да ги повтаряме, а ще ги допълваме. Заради това си заслужава да ни следите… Желаем Ви приятно четене, творческо мислене и разбиране на изображенията, който предлагаме. Винаги сме готови да чуем Вашето мнение и коментари.

Екипът на списание ФАР

 

Списание © ФАР 2013

_____________________________________________________________________________

Защо правим този блог?

Вашият коментар